2022-03-22 12:13:36• hírek • refszatmar.eu

Békesség Lelke vagy – Imahét Sárközújlakon

A Sárközújlaki Református Egyházközség március 14. és 20. között tartotta egyetemes imahetét. Az áldásos alkalomsorozatról Nagy Erika helyi lelkipásztornő, egyházmegyei missziói előadó és nőszövetségi elnök tájékoztatott.

Hétfőn Erdei Árva István-Szamoskóród és Dobrácsapáti lelkipásztora, kedden Kiss Szabolcs-apai lelkipásztor, szerdán Tolnai István Nagykároly-kertvárosi lelkész, a Nagykárolyi Református Egyházmegye esperese, csütörtökön Seffer Dániel túrterebesi római katolikus plébános, pénteken Versényi István darai lelkipásztor, szombaton Mátyási Gerda Szatmár-németi segédlelkész, vasárnap délelőtt Dr. Pálfi József a Nagyvárad-réti gyülekezet lelkipásztora, a Partiumi Keresztyén Egyetem rektora hirdette Isten Igéjét, a napkeleti bölcsek útját követve.


Az alkalmakon vallásórás gyermekek, konfirmándusok énekeltek. Március 15- én a fiatalok ünnepi szavalatokkal köszöntötték a nemzeti ünnepre összegyűlteket. Vasárnap a záróistentiszteleten a Nagyvárad-Réten kántorként szolgáló sárközújlaki származású Márkus Zoltán érkezett együtt lelkipásztorával Dr. Pálfi Józseffel. Ő éneket tanított a gyülekezetnek: 1. Szentlélek égi lángja, Békesség Lelke vagy, Ki nem örül, ha látja, Hogy forr viszály, harag. Ó, add, szent Szeretet, Bárhol háború dúlna, Békéljenek meg újra A harcoló felek! 2. Ébressz józan belátást, Hol indulat vakít, Pusztítás helyett áldás Hadd áradjon s a hit! Add hát kegyelmedet, Világszerte a békét, S a jóság kötelékét A széthúzás helyett! 3. A sok keserűségnek Földünkön szabj határt, Örömnek és jólétnek Napját derítsd reánk! Gyötrött országokon Ragyogtass égi áldást, És újra adj virágzást Az üszkös romokon! 4. Irányíts, míg itt élünk, Szent szándékod szerint, Mígnem eljő a végünk, S halál órája int! Segíts kegyelmesen Békével halni tudni, S hozzád a mennybe jutni A hitben győztesen! Ezzel az énekkel is imádkoztak a békéért.


Az imahét himnuszaként egy karácsonyi éneket választottak: „Hogy eljött az időknek teljessége, / Bétölt már minden szentek reménysége; / Kit régtől fogva minden szent vára: / A Fiú testet öltött magára. / Nyilván lett hozzánk Isten jó szándéka: / Ím, emberek közt van az ő hajléka; / E világ teljességgel megavult, / De Jézus eljöttével megújult…” (MRÉ 196) Minden nap egy versszakkal többet énekeltek. A helyi nőszövetség tagjai levestésztát készítettek ajándékba a vendéglelkipásztoroknak. „Ķöszönjük a szolgálatokat, az adományokat és a finom vacsorákat! Áldott böjti és imádságos alkalom volt ez a hét gyülekezetünk életében.” – fogalmazta meg háláját Nagy Erika lelkipásztornő.


További képek a refszatmar.eu oldalán.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: